Büyükşehir Belediyesi, Erzurum şehir merkezindeki cadde ve sokaklar için yıkama harekâtı başlattı. Gece saatlerinde gerçekleştirilen çalışmayla cadde ve sokakların büyük bir bölümü solüsyonlu sularla yıkanırken, uygulamanın özellikle gece saatlerinde yürütülüyor olma amacının ise, daha çok alanı kısa sürede temizlemek olduğu öğrenildi. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekiplerin şehrin dört bir yanında gerçekleştirdiği çalışmayla sadece ana ve arter değil, aynı zamanda yaya kaldırımları bile tazyikli sularla pırıl pırıl bir hale getiriliyor. Temizlik için kullanılan suyun köpüklü ve antibakteriyel özelliklere sahip olduğu vurgulanırken, uygulamanın periyodik aralıklarla sürdürüleceği ve yine gece saatlerinde yapılacağı bildirildi.
ERZURUM’DA SÜREKLİ UYGULANIYOR, AMA!
Konu ile ilgili olarak bilgi edinilen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Erzurum’da her yıl cadde ve sokakların yıkandığını anımsatarak, “Aslında bu uygulama Erzurum’da sürekli var. Fakat bu yıl salgın sebebiyle uygulamanın şeklini de değiştirmiş olduk. Şimdi bu çalışmayı hem daha sık ve hem de antibakteriyel sıvılarla yapıyoruz. Geçen yıllarda yaptığımız çalışmanın adı bahar temizliği oluyordu ama bu yıl yaptığımız çalışmayı bahar başından bu yana ve özellikle de salgınla mücadelenin yürütüldüğü dönemde birbiri ardına yapıyoruz. Hem caddelerimiz temizlenmiş oluyor, hem de özel solüsyonlar kullandığımız için şehir merkezini bir yerde de dezenfekte etmiş oluyoruz” diye konuştular.
SAHADA 150 KİŞİLİK BİR EKİP VAR
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı çalışanlarından oluşan yaklaşık 200 kişilik ekibin sahaya indiğini dile getirerek, “Her yıl yaptığımız rutin bahar temizliğinin kapsamını bu yıl çok daha geniş hale getirdik ve işin içerisine dezenfeksiyonu da dahil ettik. Temizlik personellerinden oluşan 150 kişilik ekibimiz, vakumlu ve hidrostatik süpürgelerle ve arazözler yardımıyla ana arterleri köpüklü sularla yıkayıp temizliyor. Baştan aşağı yıkanan ana ve ara arterlerde daha sonra dezenfeksiyon işlemine geçiliyor ve 35 kişiden oluşan özel ekibimiz ULV donanımlı araçlarla dört bir tarafı ilaçlayarak dezenfekte ediyor” diye konuştu.