Erzurum -2
hafif kar yağışlı
Flaş Haber
Kapat
Muhammet Özünal
Muhammet Özünal
19 Mart 2017 Pazar 15:58
Ilıcalı böyle vurguladı...
 AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu temel atma törenine katıldı. Ulaşım alanındaki önemli projelerde imzası bulunan Ilıcalı, birçok ulusal kanalda Çanakkale Köprüsü ile ilgili açıklamalarda bulundu. 
Türkiye'nin hayata geçirilen büyük projelerle birlikte 'ilk 10 ekonomi' hedefine yaklaştığına dikkat çeken Ilıcalı "Siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrar olmaz, ekonomik istikrar olmadan bu tür büyük ulaştırma projeleri olmaz. Büyük ulaştırma projeleri olmadan da ekonomide gelişme olmaz. Ulaştırmanın ilk dersinde 'Ekonominin itici gücü ulaştırmadır' diyoruz. İşte bu projeler bizi Cumhurbaşkanımızın koyduğu, '2023'te ilk 10 ekonomi' hedefine yaklaştıracak. Biz burada sadece MARMAARAYI'ı, Avrasya'yı konuşuyoruz ama seçim bölgem Erzurum'da da Ovit Tüneli ile doğuyu limana bağlıyoruz. Ayrıca Erzurum'da bugün 9.5 km bir raylı sistem projesi hazırladık. Ulaştırma Bakanlığğımız sağolsun orada etütler yapıyor. İşte bu limanlarla, yüksek hızlı trenlerle, bu projelerle beraber Türkiye'de önemli adımlar atılıyor. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, müteahhitlerimiz ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." diye belirtti.
Ak Parti hükümetiyle birlikte ulaşımda çığır açıldığına vurgu yapan Ilıcalı "2002 Yılında milletvekili olduğum zaman Erzurum'a sadece haftada iki gün uçak seferi vardı. Bugün ise 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanına sahip şehrimize sabah gidip akşam dönebiliyorum. Sayın Başbakanımızın ifadesiyle hava yolu halkın yolu oldu. Yüksek hızlı tren hükümetimizle birlikte nerelere geldi bunu görebiliyoruz. Hükümetimiz ulaştırmayı bir bütün olarak ele alıp; o günkü efsane bakanımız, bugünkü Başbakanmız, benimde içinde bulunduğum bir kurula üniversiteleride içine çekerek bir strateji planı yaptı. Ve bu plana bağlı olarak bir taraftan raylı sistemin diğer taraftan da karayollarının gelişimine hız verildi. Şehirler arası yollarda ölümlü kazaların en önemli nedeni karşılıklı çarpışmaydı. Bölünmüş yollarla bu tür kazalar büyük oranda azaltıldı ." cümlelerine dikkat çekti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.