Özel Güneş Koleji öğretmenlerince hazırlanan “Kur’an-ı Kerim Işığında Bilim” sergisi büyük ilgi gördü. Erzurum MNG AVM Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde açılan sergide, bilim insanları tarafından daha yeni farkına varılan keşiflerden, bundan 1400 yıl önce Kur’an-ı Kerim’de nasıl haber verildiği anlatıldı. Serginin açılışında bir konuşma yapan Özel Güneş Koleji Kurucu Müdürü Musa Sönmez, “Kur’an-ı Kerim Işığında Bilim” sergisinde, bilim dünyasına bundan tam 1400 yıl önce tutulan ışığı anlatmaya çalıştıklarını söyledi.
İSLAM’IN İLK EMRİ “OKU!”
İslam’ın ilk emrinin “Oku!” olduğunun altını çizen Sönmez, “Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerimin ilk nazil olan ayetlerinde Rabbimiz bütün Müslümanlara “Yaratan rabbinin adıyla” okumayı emretmiş, onları kalemle yazmaya ve ilimde gelişip yetkinleşmeye teşvik etmiştir. Özellikle Allah’ın adı ile okumaktan kastın Astronomi, Matematik, Mühendislik, Tıp, Fen ve Sosyal Bilimler, Edebiyat vb. tüm bilim dallarını incelerken eserden müessire geçerek okumak gerektiğini ayetlerden öğrenmekteyiz” diye konuştu.
ALLAH’IN YARATMA SANATINA VURGU
Yine Kur’an-ı Kerim’de “Hiç düşünmez misiniz?” ve “Hiç akıl etmez misiniz?” şeklinde onlarca ayetin bulunduğunu hatırlatan Musa Sönmez, bu ayetlerin insanı akletmeye ve düşünmeye teşvik ettiğini dile getirdi. Kur’an’daki birçok ayetin, Allah’ın kainat kitabındaki yaratma sanatını anlamaya sevk ettiğini ifade ederek, “Kur’an’ın temel esasları Tevhid (yani Allah’ın varlığını ve birliğini tanıtmak), Nübüvvet (peygamberler ve özellikle peygamberimiz Hz. Muhammed (asm)’in peygamberliği), Haşir (yani yeniden diriliş), Adalet ve İbadet şeklindedir. Kur’an bu ana esaslar üzerine bizlere ders vermektedir. Bununla birlikte bilim ve teknolojinin ancak son yüzyılda keşfettiği birçok şeyi 1400 yıl önce nazil olan Kur’an-ı Kerim bizlere anlatmakta, bilimin ulaşabileceği en son hudutları göstermeye devam etmektedir. Bizler de burada Kur’an-ı Kerim’in hakikatlerini zamanın ve mekânın ötesinde bizlere bir rehber olarak göstermek adına denizden bir damla olarak sunmak istedik” ifadelerini kullandı.
SERGİDE YER ALAN ESERLER…
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilen sergide, Özel Güneş Koleji öğretmenleri tarafından hazırlanan 26 esere yer verildi. “Kur’an-ı Kerim Işığında Bilim” sergisinde şu eserler yer aldı:
Korunaklı Tavan- Aslı Karti Akkuş, Göklerle yerin Birbirinden Ayrılması - Zeynep Elmalı, Bitkilerde Erkeklik Dişilik ve Aşılayıcı Rüzgârlar - Aslı Karti Akkuş, Demirin Gökten İndirilmesi - Beyzanur Kırkıncı, İrem (Ubar) Kenti Mucizesi - Celalettin Özdemir, Güneşin kendi yörüngesindeki Dönüşü - Hatice Şimşek, Denizlerin Birbirlerine Karışmaması -Çağla Yazıcı, Dağların hareket etmesi -Emine Şimşek, Mucizesi - Fatih Şener, Bal arısı ve Bal Mucizesi - Mevra Çeçen, Güneşin İçeriğinin Şems Suresiyle uyumu-Mevra Çeçen, Ayakta su içmemin Zararları - Nesim Alan, Misvakın faydaları -Nesim Alan, Sağ Tarafa uyumanın Faydası- Nesim Alan, Yemeğe Tuzla Başlamak- Nesim Alan, Sineğin kanadı hadisi-Ahmet Olgun, Bulutların Ağırlığı - Songül Orhan, Parmak uçlarındaki kimlik-Talha Coşkun, Yeşil ağaçtan ateş çıkması -Yadigâr Karadağ, Anne Karnındaki üç karanlık evre- Zerrin Nur Aksakal, Yanmaz Kumaş Mucizesi-Zerrin Nur Aksakal, Yeryüzünün Uçlarından eksilmesi- Şeyda Öztaş, Uzayın derinliklerindeki Kırmızı Gül – Musa Sönmez, Evrenin Genişlemesi – Musa Sönmez, Evrendeki mükemmel yörüngeler – Musa Sönmez, Dünyanın yuvarlak oluşu– Musa Sönmez.